Logo.fi

Miten Pomodoro-tekniikka voi lisätä tuottavuutta ja keskittymistäsi?

Opi, miten Pomodoro-tekniikka voi auttaa sinua saamaan asioita valmiiksi.

Pomodoro-tekniikka on ajanhallintamenetelmä, joka on suunniteltu auttamaan ihmisiä lisäämään tuottavuuttaan ja keskittymistään. Siinä työ jaetaan ajastimen avulla 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot. Lue lisää Pomodoro-tekniikasta ja siitä, miten se voi auttaa sinua saamaan asioita tehtyä!

pomodoro

Sisällysluettelo

Pähkinänkuoressa

 • Pomodoro-tekniikka on Francesco Cirillon 1980-luvun lopulla luoma ajanhallintamenetelmä.
 • Tekniikkaan kuuluu työn jakaminen 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot.
 • Se auttaa lisäämään keskittymistä ja keskittymistä sekä seuraamaan edistymistä.
 • Saatavilla on monia Pomodoro-tekniikkaan perustuvia sovelluksia, jotka auttavat sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana.
 • Joitakin parhaita sovelluksia, jotka auttavat sinua hallitsemaan Pomodoro-tekniikkaa, ovat Focus Booster, Tomato Timer, PomoDone, Be Focused, Marinara Timer, Cold Turkey, FocusTime, ClearFocus, DeskTime ja FlowTimer.

Miten Pomodoro-tekniikka voi lisätä tuottavuuttasi ja keskittymistäsi?

Jos etsit tapaa parantaa tuottavuuttasi ja keskittymistäsi, Pomodoro-tekniikka saattaa olla vastaus. Tässä ajanhallintamenetelmässä työ jaetaan 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot, ja sitä voidaan käyttää erilaisissa ympäristöissä ja erilaisiin tehtäviin. Tutustutaanpa Pomodoro-tekniikkaan ja siihen, miten se voi auttaa sinua saamaan asioita tehtyä.

Mikä on Pomodoro-tekniikka?

Pomodoro-tekniikka on Francesco Cirillon 1980-luvun lopulla luoma ajanhallintamenetelmä. Siinä työ jaetaan 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot. Tekniikka on suunniteltu auttamaan ihmisiä lisäämään tuottavuuttaan ja keskittymistään helpottamalla työn aloittamista ja tehtäviin keskittymistä.

Pomodoro-tekniikassa käytetään ajastinta, jolla seurataan työjaksoja ja taukoja. Sitä on helppo käyttää ja se voidaan mukauttaa mihin tahansa tilanteeseen. Näin se toimii:

Pomodoro-tekniikan käyttäminen

 1. Päätä tehtävä, joka on tehtävä.
 2. Aseta ajastin 25 minuutiksi.
 3. Työstä tehtävää, kunnes ajastin sammuu.
 4. Pidä lyhyt tauko (3-5 minuuttia).
 5. Toista prosessi neljä kertaa.
 6. Pidä pidempi tauko (15-30 minuuttia).

Siinä kaikki! Kun olet suorittanut neljä 25 minuutin työjaksoa ja neljä lyhyttä taukoa, pidä pidempi tauko (15-30 minuuttia) ennen kuin aloitat syklin uudelleen.

Pomodoro-tekniikan hyödyt

Pomodoro-tekniikka voi auttaa sinua parantamaan tuottavuuttasi ja keskittymistäsi auttamalla sinua pilkkomaan tehtävät hallittaviin palasiin. Seuraavassa on joitakin Pomodoro-tekniikan käytön etuja:

 • Se vähentää työn aloittamisen vaikeutta.
 • Se auttaa lisäämään keskittymistä ja keskittymistä.
 • Se helpottaa edistymisen seuraamista.
 • Se auttaa priorisoimaan tehtäviä.
 • Se kannustaa taukoihin, jotka voivat auttaa vähentämään väsymystä ja stressiä.

Vinkkejä Pomodoro-tekniikan käyttöön

Pomodoro-tekniikan käyttäminen voi olla hankalaa, jos et ole tottunut siihen, joten tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat siitä kaiken irti:

 • Seuraa edistymistäsi. Seuraa taulukon tai sovelluksen avulla, kuinka monta Pomodoro-sykliä olet suorittanut joka päivä.
 • Pidä taukoja. Pidä taukoja, vaikka ne olisivat vain muutaman minuutin pituisia.
 • Poista häiriötekijät. Sammuta puhelin ja muut laitteet, jotta vältät häiriötekijät.
 • Aseta realistiset tavoitteet. Älä odota saavasi liikaa aikaan yhdellä jaksolla.
 • Palkitse itsesi. Palkitse itsesi tavoitteidesi saavuttamisesta jollakin, josta nautit.

Johtopäätös

Pomodoro-tekniikka on loistava tapa parantaa tuottavuutta ja keskittymistä. Se voi auttaa sinua jakamaan tehtävät hallittaviin osiin, lisäämään keskittymistä ja keskittymistä sekä seuraamaan edistymistäsi. Sitä on helppo käyttää, ja se voidaan mukauttaa mihin tahansa tilanteeseen. Kokeile sitä ja katso, miten se voi auttaa sinua saamaan asioita tehtyä!

10 parasta sovellusta, jotka auttavat sinua hallitsemaan Pomodoro-tekniikkaa

Jos olet etsinyt tapoja lisätä tuottavuuttasi ja keskittymistäsi, Pomodoro-tekniikka on erinomainen vaihtoehto. Tämä ajanhallintamenetelmä kannustaa sinua jakamaan työn 25 minuutin työvaiheisiin, joita seuraa 5 minuutin lepo. Jotta pysyisit aikataulussa, voit käyttää jotakin monista Pomodoro-tekniikkaa varten saatavilla olevista sovelluksista. Tässä on 10 parasta sovellusta, jotka auttavat sinua hallitsemaan Pomodoro-tekniikkaa.

1. Focus Booster

Focus Booster on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan ajanhallinnassa. Siinä on suoraviivainen, helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla voit asettaa tehtäviä ja jakaa ne 25 minuutin työ- ja 5 minuutin lepoväleihin. Sovellus auttaa sinua myös seuraamaan edistymistäsi, jotta näet, kuinka tehokkaasti suoritat tehtävät. Lisäksi voit käyttää Focus Booster -sovellusta tehtävien synkronointiin useilla laitteilla.

2. Tomato Timer

Tomato Timer on yksinkertainen, verkkopohjainen sovellus, joka auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovellus auttaa sinua jakamaan tehtävät 25 minuutin työjaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka seuraa kuhunkin tehtävään käyttämääsi aikaa. Lisäksi Tomato Timerissä on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

3. PomoDone

PomoDone on sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua tehtävien ja projektien hallinnassa. Se perustuu Pomodoro-tekniikkaan, ja sen tavoitteena on auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Voit myös synkronoida sovelluksen muiden tehtävienhallintapalveluiden, kuten Asanan, Trellon ja Todoistin, kanssa.

4. Be Focused

Be Focused on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään tuottavana ja keskittyneenä. Sovelluksen avulla voit pilkkoa tehtävät 25 minuutin työvaiheisiin, joita seuraa 5 minuutin lepo. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. Lisäksi Be Focusedissa on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit tarkastella edistymistäsi ajan mittaan.

5. Marinara Timer

Marinara Timer on verkkopohjainen Pomodoro-tekniikan ajastin. Se auttaa sinua jakamaan tehtävät 25 minuutin työjaksoihin, joita seuraa 5 minuutin lepo. Sovelluksessa on myös sisäänrakennettu ajastin, joka auttaa sinua seuraamaan työskentelyyn käyttämääsi aikaa. Lisäksi Marinara Timerissä on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

6. Cold Turkey

Cold Turkey on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. Cold Turkey -sovelluksessa on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

7. FocusTime

FocusTime on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. Lisäksi FocusTimessä on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

8. ClearFocus

ClearFocus on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. Lisäksi ClearFocus-ohjelmassa on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

9. DeskTime

DeskTime on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. Lisäksi DeskTimessä on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

10. FlowTimer

FlowTimer on Pomodoro-tekniikkaan perustuva sovellus, joka on suunniteltu auttamaan sinua pysymään keskittyneenä ja tuottavana. Sovelluksen avulla voit jakaa tehtävät 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat 5 minuutin tauot. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka pitää kirjaa työskentelyyn käyttämästäsi ajasta. FlowTimerissa on myös "tilastot"-osio, jonka avulla voit seurata edistymistäsi ajan mittaan.

Jos haluat lisätä tuottavuuttasi ja keskittymistäsi, Pomodoro-tekniikka on erinomainen tapa tehdä se. Käyttämällä jotakin monista Pomodoro-tekniikkaa varten saatavilla olevista sovelluksista voit helposti jakaa tehtävät 25 minuutin työjaksoihin, joita seuraa 5 minuutin lepoaika. Edellä mainitut 10 sovellusta ovat parhaita sovelluksia, jotka auttavat sinua hallitsemaan Pomodoro-tekniikan. Kokeile niitä ja katso, mikä niistä toimii sinulle parhaiten!

Yleisimmät kysymykset

Mikä on Pomodoro-tekniikka?

Pomodoro-tekniikka on Francesco Cirillon 1980-luvun lopulla luoma ajanhallintamenetelmä. Siinä työ jaetaan 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot. Tekniikka on suunniteltu auttamaan ihmisiä lisäämään tuottavuuttaan ja keskittymistään helpottamalla työn aloittamista ja tehtäviin keskittymistä.

Mikä on Pomodoro?

Pomodoro on italialainen sana, joka tarkoittaa "tomaattia", ja se oli Pomodoro-tekniikan inspiraationa. Tekniikkaan kuuluu työn jakaminen 25 minuutin jaksoihin, joita seuraavat lyhyet tauot, ja sitä edustaa kuva tomaattikellosta.

Miten lopettaa viivyttely?

Prokrastinaatio voi olla vaikea tapa murtaa, mutta on olemassa useita strategioita, jotka voivat auttaa. Yksi parhaista strategioista viivyttelyn voittamiseksi on Pomodoro-tekniikan käyttäminen. Tämä ajanhallintamenetelmä auttaa sinua jakamaan tehtävät hallittaviin osiin ja kannustaa pitämään taukoja, mikä voi vähentää väsymystä ja stressiä.

Mitä ajanhallinta on?

Ajanhallinta on prosessi, jossa suunnittelet ja organisoit aikasi tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Siihen kuuluu tehtävien jakaminen hallittaviin osiin ja realististen tavoitteiden asettaminen. Ajanhallinta voi auttaa vähentämään viivyttelyä ja lisäämään tuottavuutta. Pomodoro-tekniikka on esimerkki ajanhallintamenetelmästä, joka voi auttaa sinua tässä.

;

©Copyright 2022

www.haviseva.fi